Hverdagspsyken setter ord på tabubelagte og stigmatiserte temaer som vi tenker, og føler på, men få av oss snakker om. Lær og få unik innsikt fra eksperter, fagfolk og mennesker som selv har stått i alt fra depresjon, angst og forskjellige diagnoser, til de som har opplevd traumer de jobber med.
Podcasten er en viktig stemme som løfter frem samfunnsutfordringer, teamer som trenger større plass og innsikt på områder vi kan bli bedre på som enkeltpersoner, fagfolk, i systemet eller som samfunn generelt.
Dette er podcasten for deg som ønsker å utfordre egne perspektiver, samtidig som du lærer nye ting om hverdagspsyken til eget liv. Om det være seg i jobbsammenheng, privat eller som pårørende til noen som står i en vanskelig utfordring.
God lytting!
Episoder:
Hvordan påvirkes vi av vold i nære relasjoner og hvordan skaper man et nytt liv etter volden?
I denne episoden går vi i dybden på hvordan det påvirker oss når vi opplever vold i nære relasjoner, men også hvordan livet gjenoppbygges etter disse opplevelsene. Du får møte sykepleier Silje Margrethe Jensen og samfunnsengasjerte Roya Sori som har selvopplevd erfaring. Roya deler fra egen reise som startet med flykt fra Iran som barn med traumatiske opplevelser før hun opplevde diskriminering og utenforskap i møte med Norge. På søken etter noen som rommet hvem hun var, giftet hun seg ung, men romantikken ble raskt forvandlet til et kontrollerende fengsel. Silje deler hvordan volden er så mye mer enn slag og sammen med Roya, løfter de frem hvor vanskelig det er å bryte ut når volden står deg nær. Da Roya ble gravid, brøt hun ut av ekteskapet, men selv om hun var fri, deler hun om kampen som alenemor for å bygge et nytt liv. Silje deler hvordan de i «Sammen på vei» støtter unge mødre, spesielt de som har traumatiske opplevelser.
Sammen med Jimmy snakker de videre om det dualistiske som gjør vold i nære relasjoner ekstra utfordrende å både innrømme, men også å håndtere. Fordi man står så nær den man opplever volden fra.
Roya Sori er en samfunnsengasjert alenemor for to, som jobber for å øke bevisstheten rundt skambelagt temaer som selvmord og vold i nære relasjoner. Engasjementet hennes fikk henne ansatt av Sørlandet sykehus som gruppeleder for forbrukere for å jobbe med selvmordskandidater. Hun er ekstra opptatt av rettferdighet, likestilling og å bryte ned tabuer i samfunnet som hun mener hindrer oss i å ta de viktige samtalene som trengs for å skape et mer inkluderende samfunn.
Silje Margrethe Jensen jobber i «sammen på vei» som er forankret i RBUP Sør-Øst. Der jobber hun som sykepleier med førstgangsgravide som har med seg sårbarhetsfaktorer, der de følges fra tidlig graviditet til barna er over to år. Hun studerte psykologi som grunnfag, men begynte på sykepleien, før hun ble helsesykepleier med spesialisering på barn. Hun er veldig engasjert i og opptatt av barn og er mor til 4 barn selv. Hun brenner ekstra for å løfte frem ressursene som bor i kvinner som har opplevd tøffe reiser, med fokus på å koble de på sine drømmer igjen.
Vi trenger din hjelp for å fortsette å lage Hverdagspsyken!🙏
Du kan hjelpe ved å :
Lytt, last ned, gi oss en rating eller tilbakemelding i din podkast spiller.🌟
Post om din favoritt episode i dine sosiale medier og @hverdagspsyken 👩💻
Hjelp oss å fortsette å lage nye episoder ved å donere til The Human Aspects #96243 Merk med: #hverdagspsyken 📲
Følg oss i sosiale medier for behind the scens og mer informasjon om episodene her -> Facebook og -> Instagram .
Har du forslag til episode tema, ta kontakt på www.hverdagspsyken.no






























